Gott Nytt År!

Jag har verkligen inte levt upp till Flitiga Myrans namn. Jag har varit en riktigt Lat-Maja!! - Och upptäckt att det är rätt skönt!

På Nyårsafton ska jag och min älskling ta det riktigt piano. Vi har haft middagsgäster i stort sett varje kväll sedan julafton så en nyårssupé för två låter som en riktig dröm.

newyear
Foto:
Flickr Mita Sho

Vår supé

Förrätt:
Creme Ninon, grön ärtsoppspuré med Champagne och hummer och pepparrotsgrädde.
Till det serveras Champagne André Clouet

Varmrätt:
Stekt ankbröst med en granatäpplesås. Serveras med en ruccolasallad med papaya, sharon, granatäpple och valnötter.
Till det serveras Garnet 2005 Carneros Pinot Noir Saintsbury

Dessert:
Chokladmousse med kanderade apelsinskal
Till det serveras Muscato 2006 Nivole Michelle Chiarlo

Med de här fantastiska bilderna önskar jag er alla ett riktigt Gott Nytt År! Jag hoppas vi ses här nästa år,
ni är alla varmt välkomna och mycket uppskattade!
God Jul!


godjul

Foto: Stefan Nilsson

Med de här fina bilderna på fåglarnas "hjulkärve" som Stefan Nilsson och jag tog till Hus&Hem förra julen vill jag önska er alla en riktigt god jul.

Jag kommer att "ta ledigt" ett tag och jag hoppas vi möts runda om magarna efter julhelgen!
Kram på er!


Julpussel

På julen gillar jag att lägga pussel! Vi har ett Tintinpussel som vi köpte i Bryssel på Centre Belge de la Bande Dessinée (slarvigt kallat Tintinmuseet) för massa  år sedan, men vi har hittills inte lyckats lägga det.

Halva pusslet är helt svart,  motivet föreställer det Tintin ser i en kikare. Om man tröttnar på sitt pussel eller kanske hellre vill ha ett annat motiv kan man nu göra sitt eget på Puzzle Maker. Man laddar helt enkelt ner en bild från sin dator eller ett fotografi. Det är riktigt kul, fem olika svårighetsgrader finns.

Kan du gissa vad detta är för motiv?
pusselBild: rätt svar

Förolämpande stämplar!

Råkar ni ut för det också? Telefonförsäljarna?

Jag skulle vilja tala med den på företaget som ansvarar för inköp att telefonväxlar.
- Jaha, du tror alltså att vi har en organisation som suttit och grunnat på just vem som
ska ansvara för den arbetsuppgiften?

bullshit

Eller företagen som nedlusar din brevlåda:
Vi är ett  företag som kan erbjuda er en 22- procentig effektivisering när det gäller e-posthantering.
Det har visat sig att personal på små och medelstora företag ägnar mycket tid till att hantera e-post.
Vi har utvecklat en metod för att......


crap

Eller tvärtom när man inte kommer fram till Telia, Posten, Fortum mfl.
Då har de byggt in sig i skyddsnät så det är praktiskt taget omöjligt att få tag på dem.

Om ditt ärende rör knapparna på din telefon tryck 1.
.
.
.

Om du saknar knapptelefon tryck 2.

.
.
.
.
.
.
Om ditt ärende rör din internetuppkoppling tryck 719.

urgent

Såna här förolämpande stämplar skulle jag verkligen vilja ha!!!!! Kanske ska jag låta tillverka egna -
på svenska! De här kommer från
Wishing Fish som för övrig har ett rätt roligt sortiment.
Via Designers' Block.
stämplar

Foto: Wishing Fish

Skansen, på julmarknad!

Igår var jag på Skansen. Strosade omkring nästan hela dagen. För första gången någonsin utan att få stelfrusna tår. Men den där riktiga julkänslan infinner sig inte riktigt när det är +8 grader. Den kanske kommer idag, för frosten ligger vit på gräsmattan och vår damm har frusit. Annars innehöll marknaden allt vad man kan önska sig.

skansen

Till och med tomtenissar!

tomtar
Foto: Anneli

Dagens citat
I Tottieska Gården en vacker gård i Stadskvarteren mötte vi en amerikansk grupp som fick syn på en kakelugn:
- Oh my, what an absolutely beautiful shower!   
:D

Viktiga saker!

Nu börjar det dra ihop sig! Redan förra veckan diskuterade min väninna P och jag  vad som skulle ingå på julbordet. En sak som vi glömde bort var brödet!

Brödet som är så viktigt. Ni som kommer från Norrland vet säkert vad jag menar när jag säger ljusugnsbröd? Eller hur? Det måste jag absolut ha, fast det är svårt att få tag på i Stockholm.
Så imorgon påbörjas expedition julbrödsletande!

-För jag vill inte ha vanligt knäckebröd till jul, så de så!

Gott bröd God helg på er!

bread
Foto: Anneli


Den fina skärbrädan har Ylva Göransson gjort.

Försenad Lucia

Som ni säkert alla vet vid det här laget har blogg.se inte fungerat på nästan 2 dygn. Det är anledningen till att mitt Luciakort till er alla kommer först idag. Jag hoppas ni fick både lussebullar och pepparkakor och kanske också en slurk glögg. Själv steg jag upp halvsex för att bänka mig framför teven. Vilken grym besvikelse att inse att Luciafirandet på SVT inte började förrän klockan 7..... Dessutom var det en repris från förra året....

Glad Lucia på er allesammans!!

lucia

Foto: Anneli

Gissa årstid?


56157-676
Nåt är galet! Min franska lavendel gör tallris och julpynt sällskap. Och för första gången någonsin har jag en traditionell julgrupp med hyacinter och jultulpaner utomhus!! Vackert förvisso, men galet!

julentre
Foto: Anneli 12:e december 2006  8grader+

Hantverksmässan i Sollentuna

Nu i helgen gick Sollentuna Hantverksmässa av stapeln. Jag har aldrig besökt den tidigare och jag måste säja att det var mer vatten än vin, men vinet desto mer välsmakande. Sollentunamässans lokaler är ett sorgekapitel i sig med lågt i tak och dålig belysning, så att göra spektakulära utställningar låter sig inte göras.

Trots det lyckades man göra en väldigt fin utställning om trasmattor:  Trasmattor och andra inslag.
Men vare sig i montern, i programbladet eller på hemsidan (eller i pressmeddelandet) finns uppgifter om vem som gjort mattorna. Synd, för det hade jag gärna velat veta. - De var nämligen mycket fina!

hantverksmässan

Ett annat positivt möte var det med Annika Nyman från Svenska Trådarbeten. Jag känner igen hennes arbeten sedan tidigare, men har aldrig träffat henne. Desto roligare blev det när det visade sig att hon kommer från Skellefteå, min gamla hemstad! Hennes trådarbeten är helt fantastiska och ett par underbara änglar fick följa med mig hem. Jag är mycket imponerad över arbetet med den vackra stjärnan! En raritet - endast 48 stycken har tillverkats.  Annika har ingen egen hemsida men du hittar henne och många fler under Norraslöjdvägen.

annikanyman

Foto: Anneli


Mera vintage!

Mera vintage. Nilla på Tankebubblor och Sara på Saras betraktelser har bloggat om olika årtionden hela veckan.  Jag har inte varit med men har tyckt att det  varit så roligt och intressant att följa deras inlägg. Fredagens årtionde var valfri. De här tidningssidorna som jag klippt ut ur Husmodern (tror jag det var) från sent 50-tal sitter sedan länge på väggen på gästtoan.

Jag tycker de är så härliga! - Ni är vackrare än Ni tror! står det i den ena annonsen. Precis sånt man vill höra!  -Eller hur?

50tal

Foto: Anneli

Idag har jag förresten lekt turist i min egen stad. Jag har strosat runt i Gamla Stan, shoppat bland turistande tyskar, fransmän, italienare och en och annan holländare. Älsklingen och jag hade förhoppningar om att kunna resa bort i helgen, men så blev det inte. Inte en weekendresa (i rimligt pris) fanns att uppbringa. Så Gamla Stan fick duga. Och det var faktiskt inte fy skam. Jag har också handlat lite julklappar och varit hos frissan. Så nu är jag redo för en härlig helg!

En härlig helg önskar jag er också!!Cosas- vintage

Nu öppnar en ny kategori på Cosas - vintage!  Här säljer jag ut delar av mitt tidigare liv som scenograf och rekvisitör. Ni anar inte vilket rekvisitaförråd jag har samlat på mig genom åren:)

Men jag passar också på att rensa i min historia lite.  Historien kring de här mässingsljusstakarna är mycket spännande. Du kan läsa den här.

Uppdaterat 9/12: Stöldgods visade sig vara riktigt eftertraktat. Ljusstakarna såldes på direkten. Så den spännande historien flyttas hit istället:

De här ljusstakarna har spännande historia, de stals nämligen från metallsmältverket på Rönnskärsverken i Skelleftehamn på 50-talet. Det är så länge sedan nu att brottet lär vara preskriberat, men min morbror som arbetade där tyckte att det var synd och skam att de skulle smältas ner som skrot och fiskade upp dem och gömde dem i sin unikabox.

Tur tycker jag, det hade väl varit synd om de hade smälts ned?


brasscandle

Foto: Anneli


turQuoise -en härlig butik!

På den föga tilltalande adressen, Malmskillnadsgatan 42 ligger överraskande nog en mycket fin butik, turQouise. Namnet avslöjar en del om färgställningen här. I sortimentet finns kläder, smycken, möbler och lite plock. En del i egen produktion. TurQouise öppnar inom kort filial i Malmö och Sundsvall.

Besök rekommenderas!!

turQuoise
Foto: turQuoise

Opp Amaryllis!

Kommer ni ihåg det här? Nu har jag införskaffat mig en vit amaryllis som står och växer (med en rasande fart) i min emaljkanna.

Ikväll ska jag gå ut och äta traditionsenligt  julbord på East med en väninna och dessförinnan gå på en liten glöggfest fest hos Svensk Slöjd.

Uppdaterat 6/12 00:23: Om du  är intresserad av sameslöjd, passa på att besöka Svensk Slöjd nu i veckan, de har en jättefin utställning med otroligt fina sameslöjdarbeten!!

Igår avhandlade min väninna P och jag vad som ska ingå på julbordet denna jul.  Vi kom fram till att  lista våra 3 Måste ha! på julbordet. För mig är det Moster Walborgs inlagda sill, en fantastisk kålsallad som är helt underbar till fårfiol.  Sedan vill jag gärna se lite lax också. (vi kom nämligen fram till att vi fick ha extrarätter också)

P som har släkt i Skåne ska bjuda på en separat Lutfiskmiddag!! Med hemgjord senap enligt konstens alla regler och alla andra tillbehör!! Det ser jag fram emot!

Med detta vill jag väg egentligen bara säja att julen är här! Om än lite senare hos mig än hos vissa andra....

Vilka är dina 3 Måste ha! på julbordet?


julgrupp
Foto: Anneli

Tillfälligt avbrott


tillfälligt

Nyheter på Cosas!

Uppdaterat:
Efter att ha jobbat i princip hela natten med att sjösätta ett nytt nummer av
Magasinet och lägga in massor av erbjudanden på Cosas kan jag känna att jag önskar mig själv och er alla en riktigt

Trevlig Helg!

Nu ska jag gå ut och ta en lång promenad, dokumentera några hundar som intresserar mig och köpa senaste numret av Allt i Hemmet, en liten fågel har nämligen viskat att det finns något som kan intressera mig där.......undrar vad?

här ser det ut på Cosas från och med nu! Gissa vem som plåtat bilden?


56157-667Bild: Cosas

I support my Cosas