Vänner

Vännerna har åkt. De hade varit i Hötorgshallen och handlat helt underbar mat till oss. Chorizo och Mergues. Härliga grönsaker och gott vin. Ett häftigt regn satte visserligen spikar i hjulet för vårt murprojekt. Men vad gör det när man har såna här charmtroll på besök. Calle (charmtrollet)  har i alla fall varit väldigt hjälpsam och visat att han inte bara har bollsinne, han är också stark som en björn och en jäkel på att vattna.
Tack Calle, Stefan och Elenor för en underbar middag!

bollkalle

Foto:Anneli


Muren

Projekt murrenovering har påbörjats. Sedan sist har har följande skett.
De två översta bilderna visar före respektive efter.  Den del som skulle grävas ur (till vänster) är klar och massorna ivägkörda till tippen 4 lass med släpkärra!! Vi har också kört hem lika många lass sprängsten. En stor syrén som stod där vi grävde ur  flyttades till annan plats i trädgården och pryder där sin plats.
Idag påbörjas själva murandet!! Det ska bli oerhört spännande!!

Våra vänner kommer till oss idag, de ska köra catering medan vi jobbar. När vi är klara för dagen är det bara att sätta sig till dukat bord.  Nice va?

Vad ska ni göra idag?

muren

Foto: Anneli


Nocturne

Nu märker man verkligen att kvällarna mörknar. Först blev jag lite vemodig, men det är ju onekligen väldigt mysigt och romantiskt att sitta ute i tända lyktors sken. Igår hängde jag lyktor i vår fläder och ställde ut stora glasburkar med våt sjösten och blockljus. Sedan slog vi oss ner min älskling och jag och njöt av kvällen en Martini och lite oliver.

Vi har nästan enbart stora höga träd, läs ekar  i vår trädgård, så att hänga lyktor är lite svårt (tur att vi har vår fläder i alla fall). Men jag hittade fina hållare med glaslyktor (översta raden mitten) hos
Menu. Det är att bra alternativ om man saknar träd.
Fler fina lyktor hittar du hos Malin.

nocturne

Foto: Anneli / Menu
Shaker

Shaker, den amerikanska sparsmakade eleganta inredningsstilen, som har sitt ursprung i en sträng  religiös tro vinner allt större mark. Fler och fler inspireras av hantverket, kvalitén och formspråket.

Amerikanska
Shaker Workshops ger ut en katalog med möbler, lapptäcken och annat som tillverkas i Shakeranda. Vissa delar av katalogen finns på nätet. Men katalogen i sin helhet kan beställas här. Mer om Shaker hittar du på Shaker Museum & Library.

Bilderna nedan kommer från en Shakerfototävling.

shaker

Foto: Shaker Workshops  Mark Rupert  /  Ricky R Dot /  Lola Bennett

Kryddorna på bordet

Vid vår uteplats har vi ett stort bord där vi brukar duka upp buffé och använda som avställningsbord. För att bordet inte skulle se så tomt ut mellan måltiderna och för att få närmare till kryddor och dofter bad jag älsklingen bygga en kryddlåda. Av vårt gamla staket bidde det en jättefin låda som vi klädde med byggplast. Tråget med handtag "räddade" jag från att hamna på sopan. Grannen hade storrensning i sitt garage och mitt hököga zoomade genast in den fina låren. Nu är den fylld med härliga sommarblommor och gör kryddorna sällskap.

kryddtråg
Foto: Anneli

Dagens lunch: Gazpacho

Jag är nog inte ensam om att tycka det är svårt att äta när det är så här varmt (31grader hos mig).
Den kalla Andaluziska soppan Gazpacho tillhör undantagen. Den är verkligen svalkande att äta i värmen.
Det finns förmodligen lika många recept på soppan som det finns spanjorer, men så här brukar jag göra:

Till 4 behövs

10-15 isbitar
1 slanggurka
1 gul lök
4 tomater
1 grön paprika
en rejäl klippe bladpersilja
1 liten vitlöksklyfta
1 grönsaksbuljongtärning till ½ liter vatten, alt 2 tärningar till 1 liter vatten. 
1 burk passerade tomater
olivolja
vinäger
tabasco
salt & peppar

Börja med att koka buljongen och låt den svalna. Ställ i kylen så den blir riktigt kall.

Hacka under tiden alla grönsakerna och persiljan riktigt fint.  Pressa ner vitlökslyftan i den kalla buljongen och tillsätt de passerade tomaterna, smaka av med olivolja, vinäger och tabasco, ta så mycket eller lite du vill. Smaka dig fram tills du känner dig nöjd. Salta och peppra.

Tillsätt de hackade grönsakerna och isen. Låt stå en liten stund i kylen så att soppan blir riktigt iskall.
Servera i stora glas gärna med en bit gott bröd till.

gazpacho

Foto: Anneli

Skönt i betong

För två år sedan gick jag en kurs i betonggjuteri, läraren var Fredrik Holmquist. Det var han som inspirerade mig till att göra en balkong i betong på Ulriksdal Flower Show förra sommaren  (bilden längst ner till höger).  Han lärde mig också så pass mycket att jag vågade börja gjuta madonnor för försäljning.

Det är Fredrik som gjort de här fina trädgårdplattorna Samba i betong. Jag är oerhört imponerad och ödmjuk inför hans kunnande. Han är inte bara väldigt begåvad han är också enormt generös med sin kunskap.

fredrik

Foto: Fredrik Holmquist/ Vår Bostad


Jelly Friends

Så här års brukar ju maneterna dyka upp. Till skillnad från brännmaneterna är Jelly Friend en snäll och lysande manet. En lampa som pulserar mjukt ljus och som reagerar på närhet och beröring. Det är det svenska företaget Form us with Love som designat. Säljs via desingonline.se.
Otroligt maffig tycker jag!

jelly

Foto: Fredrik Granvik/ Form us with Love

Earth from Above

Såg du utställningen Earth from Above? En helt fantastisk fotoutställning i storformat som visades gratis på gator och torg i världens städer. Själv såg jag den i Milano om jag inte missminner mig.

Om inte, har du chansen att se Yann Arthus-Bertrands bilder på nätet.
På hemsidan finns tusentals bilder tagna från ovan.
Alla bilder kan dessutom gratis laddas ner som tapetbilder. Är inte det generöst så säj?

Tack till Linnea och Petra för tipset!

ovan

Foto: Yann Arthus-Bertrand


Underbara Hannas Trädgård

Idag har jag varit på utflykt till Hannas Trädgård i Huddinge. Jag följde med min rara granne som har pratat sig varm för Hannas, så jag var rätt nyfiken.  Det visade sig vara en helt underbar och charmigt stökig handelsträdgård.  På Hannas drar upp en hel del egna plantor och man har specialiserat sig på lite udda sorter som man inte hittar överallt.

hannasträdgård

På Hannas finns också en söt presentbutik, med ett sortiment som gör en inredningsflicka som jag väldigt glad. Allt från fina krukor till kristallglas, handdukar, kuddar, lyktor, luffararbeten och betonggrodor.
Runt om i trädgården står fina gamla trädgårdsmöbler som också är till salu.

hannasbutik

Glad blir man också i kaféet som har väldigt snälla priser och den rara skylten som säjer:
Ingen här? Lägg pengarna i burken.
Sånt förtroende värmer. Det var en väldigt glad Anneli som lämnade Hannas Trädgård idag.
Tack Eva för att du visade mig!

hannaskafe

Foto: Anneli

Dröm på gång

Jag kommer inte att kunna ta hela lillstugan i anspråk, vi har ingen annanstans att förvara gräsklippare och cyklar (ännu), men efter olyckan och utrensningen den medförde blev det ändå lite rum över för en skön sittplats där jag kan sitta och drömma. Här har jag suttit nu på förmiddagen och läst en för gårdagen nyinförskaffad trädgårdsbok.
Kossan inköptes på en loppis i Köpenhamn i våras, hon är så söt med ena hornet bakåt och andra framåt. Jag tycker så mycket om henne.

lillstuganefter
Foto: Anneli

Inget ont som inte för något gott med sig

Natten till i måndags vaknade vi mitt i natten av en jädrans brak. Både älsklingen och jag hoppade i våra sängar och gick upp för att se vad som hänt. Spanade ut genom sovrumsfönstret och tog en vända i huset. Men inga spår av något.

Tills igår. Då jag skulle hämta en sekatör i "lillstugan" Vårt ursöta lilla hus som jag drömmer om att få inreda som en liten sommarstuga med vit köksoffa, litet bord med broderad duk, pelargoner i fönstren och där vi kan äta kräftor och ha kafferep och där gäster kanske kan övernatta. Nu används lillstugan endast som trädgårdsförråd. Där har vi gräsklippare, cyklar och allsköns bråte. Där har jag också haft min samling av gamla lerkrukor, många av dem från Gränsfors. Jättefina med underbar patina.

Jag öppnar dörren och möts av katastrof, konsolhyllan med alla krukor har fallit rakt ner i golvet. Alla krukor krossade. Inte nog med det, under hyllan stod vår sprillans nya gräsklippare. Plasthöljet som skyddar motorn blev också krossat.

Först blev jag så fruktanstvärt ledsen, men när jag väl satte igång och röja kändes det hela som ett renande bad och jag fick slängfeber. Varför ha 6 sekatörer varar fem rostiga? Eller gräsfrön bäst före -93? Och RoundUp!!? -Är inte det förbjudet? Jag fyllde en hel sopsäck med skit och därtill två stycken grillar. Fyra flätade Wigwams som börjat murkna. 4 äppellådor. Och jag ljuger inte,  säkerligen över 500 plastkrukor. Nu står allt på parkeringen i väntan på vidare transport till soptippen.

Det känns faktiskt som om katastrofen på något sätt fört mig närmare min dröm. Idag ska jag ställa in ett litet bord vid fönstret... och kanske sätta en blomma på.

lillstugan
Foto: Anneli

Stenbryterskan

I fredags skrev jag om min förestående helg med stenbrytning och lämnade er med en cliffhanger...

Vi har en kallmur som kalvat, ja det heter faktiskt så när den håller på att rasa och vi måste sätta om den. Det är ett oerhört tungt och digert arbete. Vår mur är nämligen två meter hög och 20 meter lång....många stenar blir det.  Överst till vänster vår kalvade mur i sprängsten, till höger en del vi måste gräva ur, nedan vänster skiss på hur man sätter en mur, mitten hur ryggen mår och slutligen till höger hur det förhoppningsvis kommer att se ut när vi är klara år 2020 eller däromkring...det är kul nästan jämt:)

stenbrytning
Foto: Anneli | Vi i Villa | Husapoteket | Backyard

Torekällberget i Södertälje

Förra helgen gjorde vi en liten utflykt till Södertälje och Torekällbergets Friluftsmuseum.  På berget högt över stan med en härlig utsikt ligger detta område uppbyggt kring historiska byggnader som flyttats hit för att berätta om hur det var förr i tiden i Södertälje med omnejd.

Det påminner lite om Skansen men är inte lika stort och tyvärr inte lika välskött. Torekällbergets drivs av Södertälje kommun och det syns att kommunen saknar resurer även om ambitionen finns.  Området är inte inhängnat och man kan se att man drabbats av skadegörelse och vandalism. Det är väldigt synd för det är verkligen en stycke kulturhistoria väl värd att bevara.

tore

Torekällbergets museum består av Staden och Landet. I stadsdelen kring Stora Torget ligger Stadsmuseet och Handelsboden, Pagelska gården och arbetarbostaden. I hantverkskvarteret finns hantverkare i arbete, bland annat en keramikverkstad. Här finns också ett kafé.
På Landet ligger Råbygården med gamla, svenska numera utrotningshotade lantraser av grisar, höns och kaniner.

Även om det finns brister i underhåll tycker jag att det är väl värt en besök och eftersom entrén är fri kanske man kan donera en slant för att hjälpa kommunen i sin drift.

tore2
Foto: Anneli

Brodera mera

Att handarbetet är på  frammarsch råder det väl ingen tvekan om, det stickas och virkas och knyts ryor till höger och vänster och även broderiet har en renässans. Min mamma var en fena på att brodera, min farmor likaså och jag fick ärva de mest fantastiska lakan och dukar som de broderat. Själv är jag hopplös, det är knappt jag klarar av korsstygn. 

Glädjande för oss alla som inte kan brodera finns
Brodera mera en jättefin butik där man kan köpa färdiga broderier. Till er som har gåvan finns naturligtvis ett brett sortiment på nål och tråd och allt annat man behöver också. Brodera mera ligger på Drottninggatan 100 i Stockholm.

broderamera

Foto: Anneli

Öppen Trädgård

Idag hölls runt om i landet  Öppen Trädgård. Tidningen Land anordnar för 13:e året i rad ett riksomfattande arrangemang där privatpersoner visar upp sina trädgårdar för allmänheten.
I Stockholm fanns 4 trädgårdar att besöka och jag besökte trädgården i Skogås söder om Stockholm.

Trädgården som består av fem etage sluttar brant ner mot sjön och man kan se hur ägarna har jobbat hårt i många år för att terrassera den. Jag imponeras över deras slit och hur de burit sten och gjutit murar.
Det vackraste i trädgården är en gigantisk Rhododendron som naturligtvis redan har blommat över men av de vissna blommorna förstår man hur praktfull den är under blomning. Busken är faktiskt så stor  att man kan gå under den.  Stigen vindlar sig under trädet och man omges av flätade slanor.
Två dammar finns också med vackra näckrosor.

Trots det visar sig inte trädgården från sig bästa sida, men säg den trädgård som gör det i mitten av juli?
Försommarblomningen är passerad och sensommarblomningen har inte kommit igång.
Varför har man valt att ha Öppen trädgård mitt i mellanperioden? Jag skulle velat se den här trädgården före midsommar.

Tack Linda för att du påminde mig om arrangemanget!

trädgårdsdag
Foto: Anneli

Dutchtub

Jag har aldrig varit särskilt förtjust i vedeldade badtunnor. Jag tycker inte de är så snygga, säkert sköna att bada i men jag är i första hand en estet... Men när jag såg Dutchtub förälskade jag mig genast. Vilket underbart badkar! Finns i flera färger. Jag lovar att mina grannar skulle få långa ögon om vi skulle ställa ett sånt på vår tomt!

dutchtub
Foto: Dutchtub

Ashes and Snow

Ashes and Snow är namnet på en fantastisk fotoutställning. Under 15 år har fotografen Gregory Colbert gjort mer än 35 resor i bland annat Indien, Egypten, Sri Lanka och Kenya för att fotografera förhållandet mellan djur och människa. Nu visas utställningen i Santa Monica USA, men planen är att utställningen skall vandra runt i världen. Vi får verkligen hoppas att den kommer till Sverige. Tills dess kan vi njuta av Ashes and Snow på nätet. Den hemsidan är något av det vackraste jag sett. Ta dig tid och utforska den!

ashesandsnow

Foto: Gregory Colbert

Söta blomsterarrangemang

Jag blev så inspirerad av de här bilderna. Det ser så härligt ut. Kanske ett tips till nästa middagsbjudning. En krans på dörren och en på tallriken? Fast då får det bli en middag för två (om man ska hinna laga maten också). Det kanske räcker med en blomma fast i samma sort. -Kul idé hur som helst!
Det här arrangemanget och fler därtill finns hos
Blomsterfrämjandet.

Med de här bilderna passar jag på att önska er alla en trevlig helg. Vad ska ni hitta på?
Själv ska jag bryta sten...
-Vilken cliffhanger!

blomster
Foto: Blomsterfrämjandet

Frälsis i rött!

I våras fick ju Frälsis nya färger, engelsk röd, kromoxidgrön och vit. Men det är först nu jag har haft möjlighet att fota någon av bänkarna i miljö. Så här ser alltså den engelskt röda ut. Jag är rätt nöjd med den. Den visade sig vara väldigt snygg till grått och den snygga gråa miljön finns hos min rara granne.

rödafrälsis

Foto: Anneli

Turkiet - på bilsemester del 1

Fortsättning från Turkiet - Istanbul del 1 och Turkiet - Istanbul del 2

Vi har hyrt bil, skaffat bra kartor och "stakat ut" vår rutt. Vi tänker åka längs Svarta Havskusten för att så småningom vika av inåt landet och upp i bergen. Att ta sig ur Istanbul gick förvånandsvärt bra. Det gäller bara att komma iväg när det blir grönt. Turligt nog finns nedräknaren vid rödljusen. Minsta fördröjning och det TUTAS!!

bil1

När vi efter nästan en hel dag kommit ut ur den gigantiska staden, alla dess förorter och ut på landsbygden ser vi något märkligt. Mitt ute i ingenting har man på en åker byggt upp någon form av trafikskola, med rondeller och stoppskyltar!  -Jösses, inte undra på att de kör som tokar om det är så här man övningskör, tänkte vi.

bil2

Tills vi såg det här!
Självklart måste korna lära sig lite trafikvett också! -Eller?

bil3

Foto: Anneli
(med gammkameran)

Turkiet - Istanbul del 2

Istanbul  myllrar verkligen av folk. Det bor gissningsvis närmare 30 miljoner människor här, men den  officiella siffran är knappt hälften.  Hit kommer folk från hela världen. Läget, precis där Asien möter Europa lockar många. Trots storleken, larmet och myllret är det inte svårt att hitta små "fickor" där lugnet infinner sig. Hos barberaren är det ganska lugnt. Han är koncentrerad på sin uppgift och kunderna på resultatet.

I labyrinten
Grand Bazaar finns små, små gångar som leder till ännu mindre bakgator med torg som man omöjligtvis hittar tillbaka till. Där hittar man kaféer, bagerier och kebabhak som serverar ljuvlig mat. Det är dit alla turkar själva går. -Och jag!

istanbul1

Staden är så tät och trång att det är svårt att få en överblick. Till det krävs att man kommer ut på vattnet som omger staden. Från båten ser man hur staden sluttar ner mot vattnet, och alla de väldiga moskéerna höjer sina torn mot himlen.

På natten förvandlas staden till "Tusen och en Natt"  de stora moskéerna Hagia Sophia och The Blue Mosque är båda upplysta i den svarta natten och överallt ligger den söta röken från vattenpipornas äppeltobak. 

Vi stannade i Istanbul i 10 dagar, därefter hyrde vi en bil och åkte mot Svarta Havet.
Vill du veta mer om Istanbul? Den i särklass bästa webbsidan om Istanbul i allmänhet och Turkiet i synnerhet hittar du här.

istanbul4

Foto: Anneli

fortfarande med "gammkameran"Colour week - part two!

Denna vecka har Tankebubblor tagit över stafettpinnen till Colour Week.  Med nya färger!!
Så ni som missade förra veckans omgång: passa på nu!  Själv nöjer jag mig med att kolla in era fina bilder den här gången. Lycka till!

cw

Foto: Anneli

Turkiet - Istanbul del 1

Den 12 september 2001 reste vi till Istanbul. - Med vånda. Vi vet ju alla vad som hände dan innan och världen kändes så otrygg, men jag är så glad att vi gjorde den här resan, för den tillhör definitivt en av dem som betytt mest för mig.

Vi bor på ett hotell i mitt i Gamla Stan inte långt från Sultanahmet, på åttonde våningen med balkong ut mot Marmarasjön. Asien på andra sidan.  På hustaken nedanför oss leker barn, kvinnor hänger tvätt och män dricker te.

istanbul3

Längs kajen vid bron över Bosphoren lägger båtarna till. Där är det också populärt att fiska. Överallt människor och myller. Dofter och färger. Det som förvånar mig mest är att trots att det är trångt som i en tändsticksask blir det aldrig några problem att ta sig fram. I den smalaste gränd dyker en lastbil upp. Försäljarna som har halva sina butiker ute på gatan plockar lungt och stilla in sina varor och låter lastbilen passera. Under tiden chauffören väntar får han naturligtvis ett glas te. Alltid tid till ett leende, alltid tid till vänlighet.

istanbul2

Foto: Anneli

Ursäkta bildkvalitén. Dessa bilder är tagna med min gamla kamera.


Hamam på hemmaplan

Har du någonsin besökt ett Haman? Ett turkiskt bad. Det är en upplevelse kan jag lova.

Nu plockar
Reunion Bad & Tvål in ett hamamsortiment för hemmabruk från franska Tadé.
Ett steg i rätt riktning för alla som gillar turkiskt bad.
Säljs via den egna webbutiken.

Uppdaterat:
Detta finns i Istanbul.
Om du vill bada i Sverige finns ett hamam i Arvika, lär vara det enda i Sverige!


hammam
Foto: Tadé

Saker man kan göra när man har tråkigt

När man väntar på någon kan man exempelvis studera vad folk har på fötterna. Sandaler är populära så här års.

bauhaus

Foto: Anneli

Jordi Labanda

Hos Holly som har bloggen decor8  hittade jag Jordi Labanda, en illustratör från Barcelona. Hans illustrationer har förevigats på handknutna mattor som säljs via DAC också baserat i Barcelona.

Jag föll direkt för hans illustrationer - mattorna ska vi inte tala om. De kommer garanterat att säljas dyrt på kvalitétsauktioner i framtiden, -tro mig!  Jag skulle gärna ha en i min ägo. Men det var något med bilderna som kändes så bekant...

jl
Foto: DAC

Såg ni möjligtvis Minnenas Television i lördags? SVT har en programserie med tillbakablickar i svenskt tevearkiv. Ofta ganska tråkiga och i dagens mått mätt rätt töntiga program, men den gär gången var det verkligen sevärt. Reprisen av ett program från 1969 där Monica Zetterlund  gästade den Brasilianske musikern,  Sivuca. Det var så rysligt bra att jag fick gåshud.

Det var då jag kom på varför Labandas teckningar kändes så bekanta. Vilar det inte en elegans  som stavas Z över dessa?

TGI Röd fredag

Vad passar bättre en varm sommarkväll än en ett glas iskylt rosévin??
Så svalkande och gott och med en så vacker röd färg.

Nu är Colour week slut, det har varit såå himla kul!! Jag hoppas någon tar upp stafettpinnan framöver så vi får se fler härliga färgglada bilder!!

Nu ska jag dansa ut i svettpärlornas underbara värld! Jag tar "ledigt" över helgen och hoppas få se er alla igen på måndag!!

Ha en riktigt kanonskön helg på er!! 

röd fredag

Foto: Anneli

Måste bara dela med mig!!

Det är så himla roligt att surfa runt och titta på alla som fotograferat Colour week.
Av alla fina bidrag skulle jag ändå vilja att ni kollar in det här. Snacka om att ha gjort en egen tolkning!!
Hur kul som helst!! Böcker i veckans färger!! Om ni är intresserade av litteratur kan jag verkligen rekommendera En annan sida.

blue

Foto: En annan sida


Blå lycka!

Idag har jag och min älskling och haft vår första semesterdag, för hans del har halva semestern gått...Han kommer nämligen att börja jobba på måndag igen. Stackarn. Men vi brukar åka iväg på höstarna istället. Dagen har i alla fall ägnats åt en lååång frukost  i trädgården. Därefter åkte vi iväg och handlade lite sommarblommor.

De här blommorna är till ALLA er som skrivit så fina kommentarer på min blå torsdag. Helt plötsligt har blått blivit en lyckans färg för min del!  Kram på er allihopa!!! 

blålycka
Foto: Anneli

Blå torsdag

Detta är min blåa torsdag, blå på många sätt. Av en liten fågel har jag fått veta att det pågår någon sorts kampanj mot mig på en annan blogg. Jag är anklagad för att ha skrivit en elak kommentar, anonymt.
Och att jag skulle ha stängt av möjligheten för henne att kommentera hos mig. Detta är inte sant.
Hon har däremot stängt av mig.

Jag orkar inte ens skriva mer om det, men jag hänger upp min byk offentligt så ni alla kan se den.
Till skillnad från min bloggkollega har jag inte tänkt hänga ut henne här, som hon gjort med mig.
Ni som läst hennes inlägg vet vad det handlar om. Ni övriga är lyckligt lottade.

Nu är hur som helst väldigt många med i
Colour Week, närmare bestämt 13, om jag räknar  kommentarerna.  Vill du också hänga med? Imorrn är en röd dag!

blå

Foto: Anneli


Sallat

Jag har ju helt glömt bort att visa min stolthet! Den egna salladen. Jag har ju bloggat om den sedan den i princip var ett frö. Nu står den på matbordet var kväll och smakar sådär underbart som bara sallad som man själv har odlat kan smaka.  Å, vad jag önskar ni också kunde få smaka:)

En sallad blir till:
Kap 1, Kap 2, Kap3

sallad

Grå/svart onsdag

Mina svarta glasögon. Utan dem skulle jag inte kunna fotografera, skriva, ens hitta på stan. Livet skulle te sig lite gråare helt enkelt.

Listan över Colour Week deltagare har ökat betydligt. Jättekul!!
Eftersom blogg fungerar så dåligt idag och detta är tredje försöket att få ut något överhuvudtaget, ber jag er kolla i kommentarerna från brun tisdag. Där finns alla som är med:)

glasögon

Foto: Anneli

Brun tisdag

Fyra nyanser av brunt. Fyra strukturer av brunt.
Barken på en tall på vår tomt. Torkade kantareller i glasburk.
Mina mockastövlar. Bastmattan vid vår uteplats.

Det är verkligen roligt att se att så många vill vara med på färgveckan!
ALLA är välkomna!!

Vit måndag, brun tisdag, svart/grå onsdag, blå torsdag och röd fredag.

Hittills har följande hakat på
Frida, José, The Nordic Bedouin

brun

Foto:Anneli


Vit måndag

Jag joinar mav, Stephanie och Karin i colour week. Det är en så rolig idé, att fotografera en dag utifrån en färg.  Det här är min vita måndag. Hötorgsskrapa No 1.  - Ta en bild du med!


vitmåndag

Foto: Anneli

China Town

New York har det. London likaså - och Paris. Ett China Town. Frågan är om inte Stockholm också håller på att få ett. Inom några få kvarter mitt i City finns nämligen flera livsmedelsbutiker och restauranger med asiatiska livsmedel.

China Market ligger på Olof Palmes gata 12. De har ett mycket stort urval av konserver och ett helt rum bara med nudlar.
Omi Food på Olofsgatan, en tvärgata till Olof Palmes är i mitt tycke den trevligaste butiken. Här har man alltid tid till frågvisa svenskar som inte fattar ett jota om vad som står på alla vackra förpackningar. Omi har också en fräsch grönsaksdisk med löpmeter av grönsaker man aldrig sett tidigare. Det är bara att fråga och prova sig fram. Därtill har de en hyfsad avdelning med kinesiska kokkärl. 
Taj Mahal på Kammakargatan 40, några kvarter norrut blandar sitt asiatiska sortiment med lite afrikanska influenser.

Jag älskar att botanisera i såna här butiker och köper ofta med mig burkar och påsar med mystiskt innehåll. Om inte annat pryder de sin plats. Men för det mesta brukar de gå åt. Ibland får man helt enkelt chansa på hur de ska användas. Det är i sig rätt kul!

chinatown

Foto: Anneli


Trädgårdsspaning

Till alla som gillar att vandra runt och titta på offentliga trädgårdar finns nu en guide på nätet - i alla fall nästan.
Bloggen
Trädgårdsspaning har kommit en god bit på väg. Bloggaren besöker och dokumenterar fina trädgårdar. 
Hittills har han besökt en handfull trädgårdar i Stockholm och några i Sörmland. Här får man veta lite om trädgårdarnas historia, läge och vad som växer där. Om det finns café och så vidare. Men även personliga synpunkter på skötsel och betygssättning.  En trevlig blogg med många fotografier!
 
ts

Foto: Trädgårdsspaning


Mio

Mio har öppnat en gigantisk butik i Kungens Kurva i Stockholm. Redan i januari slog portarna upp, men jag har inte varit där förrän nyligen. Jag måste erkänna att jag blev överraskad över både storleken och utbudet. Arkitekten har gjort ett bra jobb med att disponera ytorna och butiken är fräsch och luftig.

Mio har verkligen ryckt upp sig och har ett brett sortiment inte bara på möbler utan även på belysning, porslin och annnat smått. Jag tror faktiskt att grannen IKEA har anledning att oroa sig en smula.

Bilder från den nya butiken.

mio

Foto: Mio


Boulebar(n)

I helgen har vi haft besök av vännerna som flyttade från Stockholm och som vi ser allför sällan. Desto roligare blir det när vi ses.

Vi riggade en bar i trädgården, krattade parkeringen och tog ut en CD-spelare. Här ska spelas boule!
Barn och boule visade sig vara är en underbar kombination. Lillen tog  hand om "lillen" och vi kunde skippa snacket om vem som låg bäst till:)  Ännu bättre blir det om vädret är är bra, ölen kyld och musiken hög. Vi lyckades pricka in alla tre. Fast Lillen ville hellre "parka" (sparka fotboll).

Till sent på natten, efter nattinatti och grillad lax med limeyoghurt satt vi uppe och slogs med myggorna.

boule

Men tiden går fort när man har roligt och vännerna har åkt hem. Helgen lider mot sitt slut och imorgon börjar arbetsveckan igen. Jag önskar jag kunde följa Lillen till jobbet. Han verkar ha ett sjysst  jobb, undrar vad han pysslar med?

callejobb

Foto: Anneli


Kaffeburksmaraton

Hos Anna såg jag att det pågår en inofficiell uppmaning om att fotografera sina kaffeburkar. Jag har en hel drös av gamla kaffeburkar, men det verkar alla andra ha också, så jag väljer att visa de här små raringarna som jag fick av bästa vännen. Inköpta på Disney World.

Bästa vännen med familj kommer förresten på besök idag, vi ska spela boule, dricka drinkar i trädgården och grilla lax. Vilken härlig dag det kommer att bli!   -Och en härlig dag, önskar jag dig också!


kaffe
Foto:Anneli

I support my Cosas