Jultallrikens återkomst!

Jultallriken har helt klart fått ett nytt ansikte! 12 days of Christmas heter de här från Rosanna, som har så fantastiskt fint porslin. Inte undra på att de redan är slutsålda! Poppy tipsade!

jultallrik
Foto: Rosanna

Ett ovanligt snyggt bord!

Jag har tillbringat en stor del av helgen i sängen, sovit och vilat och upptäckte då att våra sängbord är ganska trista. Rektangulära med en låda och tidningshylla under. -Alltid dammig!

De här
borden hittade jag hos Graham&Green skulle funka bra som sängbord, men även som på bilden i badrummet. Hur som helst, de här lite 60-talsinspirerade borden tycker jag är helt underbara. Funkar självklart inte överallt, men rätt placerat: - Vilken succé!

sängbord

Foto: Graham&Green

Äntligen fredag!

Det har varit en lång vecka. Jättemycket jobb!  Jätteroligt jobb! Fast nu är jag TRÖTT.
I helgen ska jag vara LEDIG! Jag ska INTE packa ordar. Jag ska INTE renovera.  INTE städa.  INTE tvätta.
INTE gjuta madonnor. Jag ska INTE heller blogga. Jag ska vara LEDIG!  
Ikväll blir det FEST. Imorgon kommer vänner hit och på söndag ska jag SOVA!

Jag önskar er alla en lika LEDIG helg.

Hjärtana  kommer från
Cosas och de får representera den värme jag känner till er alla!


hjärtan
Foto: Anneli/Cosas

Bollywood

Jag älskar Bollywoodfilmer. Jag begriper inte ett ord, men de är så underbart rika i sitt bildberättande. Överdrivna gester och miner, starka färger och fantastisk musik och dans. Att den Indiska filmindustrin är störst i världen råder nog inga tvivel om, och nu är till och med filmaffischerna högvaluta. Vad säjs om de här?

bollywood

Bild: Bollywood Vintage Posters
 

- It ain't pretty on the outside!

Nu har de första leveranserna från Cosas lämnat moderskeppet!!  Det har varit ett väldigt packande!  Många av våra varor passade inte i de färdiga kartongerna vi köpt, så vi var tvugna att "bygga" egna.
- De är INTE snygga! Det var då det bevingade uttrycket myntades:  - It ain't pretty on the outside.
Så till er som väntar paket från oss: - Det är ju kolan man vill åt, eller hur? Det vackra finns inte alltid utanpå.

Tack till er alla som stöttat, grattat, bloggat, och inte minst handlat på Cosas! Det har varit en ljuv vecka!
Trevlig helg på er allesammans!

leverans
Foto: Anneli

Chianti Sculpture Park

Mitt ute i obygden, på de vackra kullarna väster om Sienna, ligger en skulpturpark. Chianti Sculpture Park. Den är relativt okänd och det är sannerligen inte lätt att hitta dit. Den sista vägsträckan liknar mer en kostig än en väg. Men jag kan lova er att det är värt mödan. Här har nämligen Piero Giadrossi förverkligat sin livsdröm och låtit bygga upp en skulpturpark mitt ute i den vackra orörda ekskogen. Konstnärerna har själva fått välja plats för sina verk och en enkel stig runt i parken är det enda spår av människor. Lite här och där dyker skulpturerna upp.

Den här är en av mina favoriter. Se hur trygg och tung hon ligger där, bilden av henne där mitt i skogen kommer jag aldrig att glömma.

Island av Kim Hae Won från Korea.

island

island2
Foto: Anneli

Mer info om Skulpturparken hittar du här  (på Italienska).

Tapeter, tapeter!

Nordiska Museet visas en utställning om tapeter.  Jag är rätt faschinerad av tapeter. De säger en hel del om den tid vi lever i.  Jag bor i ett hus från 1908 och hos mig finns mycket spännande att skala fram i tapetlagren. I utställningen Tapeter, tapeter! visar Nordiska Museet inte bara gamla tapeter, utan även storsäljare från idag, tillverkningsprocess genom tiderna och ett bildspel där samma rum fått helt olika uttryck genom tapetbyten. Shoppen är också fylld med ett specialsortiment på temat tapeter!

Den svartvita paisleytapeten är ett nytryck av tapeten Malabar, design Una Lindsay från 1966. En av Cole & Sons storsäljande mönster 2006. Den gröna tapeten är en jugendtapet tillverkad på Norrköpings tapetfabrik omkring år 1900, inte helt olik en tapet vi hittade när vi renoverade vår matsal. Jag tycker tapetmönster är oerhört inspirerande och jag har för avsikt att avlägga en visit på vårt Nordiska Museum så snart tid medges!

tapeter

Foto: Nordiska MuseetNu har Cosas öppnat!


Nu har
Cosas öppnat!
- Och jag måste bara få tacka er alla för er fantastiska support!

Jag har fått så många snälla kommentarer och mail, så jag ska erkänna att jag faktiskt i  sent igår kväll blev rörd till tårar.  Hur kan människor som man egentligen inte känner  vara så snälla och hjälpsamma?
Ni är alla små änglar!!

littleangels

Foto: Anna


Jag skulle kunna skriva en lång lista på alla som hjälpt mig på ett eller annat sätt med Cosas, men jag sparar den listan till lite senare, så jag är säker på att jag inte glömmer någon. Men en som förtjänar ett speciellt tack är Anna:  Stort, stort tack!!!  Utan dig hade det här aldrig låtit sig göras!! En stor Bamsekram!!


När jag öppnade (klickade på uppdatera) butiken i morse strömmade inte mindre än 350 personer in genom butiksdörrarna!  Jag försöker föreställa mig hur det skulle se ut om man hade en "riktigt butik". Vissa varor har redan tagit slut. Hur är detta möjligt? Jag måste nypa mig i kinden för att förstå att jag inte drömmer.

Imorrn kommer jag att vakna tidigt!

Det är lite larvigt, men jag känner mig litegrand som jag gjorde när jag var fem år och inte kunde sova natten innan julafton och på julaftonsmorgonen vaknade jag tidigare än alla andra i familjen - och definitivt tidigare än på årets alla andra dagar. Jag har en bestämd känsla av att jag kommer att göra det imorgon också!

Imorgon öppnar
Cosas och nyhetsbreven är ivägskickade - och om du fått ett utan länk...ja, vad kan man säja?  -Jag hoppas du hittar till Cosas i alla fall! 

Jag hoppas vi ser i butiken imorgon. Klockan 09.00 öppnas dörrarna!  Du är varmt välkommen!!

sova

Foto: House Doctor

Mönstrat kakel

Man skulle kunna tro att den person som kaklade den här entrén till en bostad i Amsterdam köpt upp ett restparti av kakel. I de här kakelplattorna ryms nog världens alla tänkbara mönster, randigt, rutigt, blommigt, prickigt, orientaliskt, kinesiskt, flamländskt, moriskt, romantiskt, keltiskt, art noveau och man hittar säkerligen ett organiskt mönster någonstans också! 


entre

organisk

Foto: Anneli

Långbryggan i Rättvik

Jag hänger på Nilla som startar en uppföljare på Colour Week som hon kallar Mönstervecka.  Tanken är tolka ett mönster och fotografera det. Varje dag i veckan har ett mönster.

Måndag: Randigt  Tisdag: Rutigt  Onsdag: Prickigt  Torsdag: Blommigt  Fredag: Organiskt eller övrigt

Här är min randiga Måndag. - Joina du med!

randig

Foto: Anneli


Långbryggan i Rättvik byggdes år 1895 som angöringsplats för ångaren "S/S Rättvik", som gick i trafik på Siljan 1895 till 1950-talet. Poeten Bo Bergman beskriver den som "nästan lika lång som evigheten". Från stranden till ångbåtskajen är den 628 m lång.

Långbryggan nyinvigdes på nationaldagen den 6 juni 1992 efter en storrenovering. Allmänhet och företag erbjöds köpa bryggplankor (2938 st) med sitt namn ingraverat, för att finansiera en del av renoveringen. Från Rättviks hemsida.


planka

Foto: Anneli


Nu är sommarn slut!

Det är bara att erkänna! Vintern har kommit hit också!  Imorse innan frukost klev jag ut i morgonrock och stövlar och fångade morgonsolen. Jag är inte så våldsamt förtjust i vinter och tycker nog att vinter gör sig bäst på bild. Fast jag ska villigt erkänna att en klar solig vinterdag med gnistrande snö är rätt fint:)
Tänk att det bara var en vecka sedan jag plockade tomater....några blev visst kvar.

vinter

Foto: Anneli

I support my Cosas