En ovanligt vacker koblaffa

När jag fyllde år fick jag, vad jag först trodde var en "koblaffa" av Anna i födelsedagspresent. Blaffan visade sig dock vara en cyklamenknöl och nu har den börjat blomma. - Helt underbar!!

Jag har planterat den i en zinkskål på fot som är fylld med sjösten. Stenen ska bara vara lite fuktig. Man kan plantera knölarna i jord också, men man får akta sig så jorden inte blir för blöt, då kan knölen ruttna.

cyklamen

Foto: Anneli

Nu på lunchen gjorde knölen mig sällskap på matsalsbordet tillsammans med lite andra saker som jag håller på och fotograferar till Cosas.


Muren - etapp ett avslutad!

Jag har ju lovat att visa er hur vår nya mur och trappa blev. Äntligen har en dag med kombinationen sol och tid infunnit sig samtidigt och jag har kunnat ta några bilder på slutresultatet. Det enda som inte framgår här är att vi satt små "spottar" i planteringsfickorna vid trappan. "Spottarna" belyser muren och ger den ett rätt dramatiskt och spännande ljus på kvällen. I planteringsfickorna växter buxbom, idegran, murgröna och lite perenner samt lökar. På vilplanet oljelampor i betong, från Mio. Och vid foten av trappan vid parkeringen har Frälsis fått en jättefin plats.

Nästa sommar ska vi fortsätta med etapp två av muren, då ska vi också plantera en häck på krönet av muren och till höger om trappan. Men dit är det lång tid kvar och nu ska jag unna mig att känna mig lite stolt och glad över vad vi åstadkommit  den här sommaren  innan vi rusar vidare.

mur

Foto: Anneli


För er som missat följetongen finns en resumé här.
Innan, medan, sedan.


Cosas - en dag på kontoret

Nu klockan tio får jag besök av vår externe ekonom. Har ni sett vilka fina pärmar jag gjort i ordning till Cosas så han ska bli lite impad. För det måste han väl bli? Ordning och reda städning på freda' !

Uppdaterat 29/10: Vi har lagt ut en pressida på Cosas där ni kan kika på fler bilder!

En riktigt trevlig helg önskar jag er alla!

kontor

Foto: Anneli

Hur tackar man på nätet?

Om alla ni som lyckönskat mig och Anna med att starta Cosas funnits på en arms avstånd skulle ni få en jättekram allihopa! Och om ni bodde i närheten skulle jag bjuda på fika, men hur tackar man på bloggen?? Hur visar man sin uppskattning? Jag kan inte göra annat än att skriva TACK!!!!!  och verkligen, VERKLIGEN mena det.

Jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat drömma om att så många skulle glädjas av och lyckönska mig med butiken. Jag har faktiskt nästan blivit lite gråtmild över att helt plötslig förstå hur många som följer mig här på bloggen, det har jag inte insett tidigare.

tack
Foto: Anneli

Höstfägring i trädgården. Jag skulle vilja skicka en fin bukett till var och en av er, men det går ju inte...
så jag hoppas ni tar emot de här som vore de en bukett av de rödaste rosor.

Cosas - nätshopping för hem och trädgård

Till alla er som undrat över vad jag hållit på med de senaste månaderna:
Jag har sysselsatt mig med att starta en ny nätshop!! Grand opening den 13 november, men ni kan tjuvkika lite på vårt sortiment redan nu!

Cosas betyder saker!  Och saker är just vad som kommer att finnas på Cosas, men inte vilka saker som helst, många saker kommer från små leverantörer i små serier och jag kan faktiskt skryta med att vissa saker kommer Cosas att vara helt ensam om att ha i sitt sortiment. 

 Cosas är också mer än en nätshop. Cosas Magasinet är en tidning där du kan läsa om resor, mat, inredning, pyssel och trädgård. Så nu mina vänner känner jag att jag har gjort mig förtjänt av ett glas vin, för ni ska veta att resan har varit lång, tuff, hårt - men rolig!! 

Uppdaterat 21/10: Alltså det där var sent igår kväll när vi just sjösatt sajten:)Ett jättestort tack vill jag rikta till Anna, som varit min stora stöttepelare och hjälp, utan henne hade det här aldrig gått vägen.
Tack Anna! Du är guld!!

cosas
Foto: Anneli

Julen närmar sig och vi har köpt in hur mycket julpynt som helst. Så glöm inte var du ska göra dina inköp till julen:)

Uppdaterat 29/10: Vi har lagt ut en pressida där ni kan kika på fler bilder!Sommarens sista bukett

De här rosenskärorna i sällskap med dahlior blev nog sommarens sista bukett. Nu är verkligen hösten här och dagarna blir kortare och mörkare. Men jag kommer för alltid att minnas den här sommaren.
Kommer ni ihåg hur varmt det var och att man inte orkade göra något än att
sitta i skuggan och flämta?
Det här är några fina minnen:  sötnosen  visingsö och min egenodlade sallad.
Vilka är era minnen?

Trevlig helg på er allesammans!

höstbukett

Foto: Anneli

Diskställ att älska!

Diskstället Dish doctor formgiven av Marc Newson 1998 har ju några år på nacken, men det gör inte saken sämre. Ett diskställ kan knappast bli bättre och snyggare. Jag har haft mitt i tre år och är fortfarande förälskad. Detta är form och funktion som ingått äktenskap! Finns bl a på Designtorget. Annars kan du nätshoppa via härliga OWO, som har massor med designprylar.

Uppdaterat kl 19:49: Jag har förstått att ni inte gillade färgen orange, så jag har fotograferat mitt eget diskställ.

diskställ

Foto: Anneli

Oops, här låg alltså en bild på ett likadant diskställ i orange med gröna pluppar och den finns inte kvar på blogg.se i alla fall inte just nu...å andra sidan förfasades ni ju över den färgen så det kanske var lika bra?

Idag öppnar för övrigt tre stora mässor för hemmet på Stockholmsmässan i Älvsjö.
  Hem2006
Digital Home  och
Hem& Villa,  Jag bevakar naturligtvis det hela och återkommer med en rapport senare i helgen.

Andreas Bittis transparenta betong

Att betong skulle kunna vara transparent hade jag aldrig i min vildaste fantasi kunnat drömma om. Men det är ett faktum. Fiberoptik gjuts in i betongen som släpper igenom ljuset.  Den ungerske arkitekten Andreas Bittis har patentet på materialet  LiTraCon.  Han studerade faktiskt här i Sverige och det är synd att vi inte sett till att vara först i världen med att bygga något spektakulärt i det nya materialet.

litracon

Bilderna och en bra beskrivning av produkten finns här.
Heja Turkiet!

Undrar om någon av dessa fantastiska människor jag mötte i Turkiet nånsin har hört talas om Orhan Pamuk? Troligtvis inte, många fattiga landsortsbor i Turkiet är analfabeter.

Turkiet1

turkiet2

turkiet3
Foto: Anneli (med "gammkameran")

Njut i helgen!

Det är en strålande vacker dag! Passa på och njut som min katt Uno!

Kommer ni ihåg vårt mastodontprojekt
muren?  Hur som helst, vi har kommit en bra bit på väg och trappan är klar, det är på den som Uno ligger och gonar sig på i höstsolen.

Ha en underbar helg vänner!

uno

Foto: Anneli

Grant i Gränna

Jag har ingen bra förklaring till varför jag visar er de här bilderna från Gränna som jag tog i somras. Kanske för jag är en smula godissugen. Då är det ju inte så långt till polkagrisar - och - då är man ju i Gränna! Där finns Sveriges grannaste korvmoj!

gränna
Foto: Anneli

Första oktober

Första oktober. Höst i alla fall statistiskt. Men den här dagen kommer troligen att gå till historien som den statisktiskt sett varmaste dagen i mannaminne. Hos mig, 18 grader.  Dagen börjar med regn,

1okt1

men under dagen spricker molnen upp och den kommer att  avslutas i strålande sol. Tänk,  nu har min gula nunneört blommat oavbrutet sedan i april. - Och tomaterna jag plockar tävlar i färgprakt med rönnbären. Snöbären verkar inte riktigt komma till tals, för snön känns låångt borta.

1okt2

Foto: Anneli


I support my Cosas