God Jul och Gott Nytt År!

- Nu är julen kommen, nu är julen här. Jag kan höra Karl-Bertils sång och idag har Stockholm förärats med ett vackert frosttäcke som ju genast sätter igång julstämningen. Här skall kokas glögg, bakas pepparkakor och inhandlas kransar, hyacinter och amaryllis. Så mina vänner; En riktigt God Jul till er alla!


godjulgottnyttar

Foto: Anneli Levin

Det började med en vacker morgon.....

Imorse, just då solen steg upp och färgade mitt rum orange kastade adventsstjärnan i fönstret en så vacker skugga på kakelugnen.
Jag tänkte, det här kommer att bli en bra dag.

morgonstar

Foto: Anneli Levin vid soluppgången onsdagen den 12/12.

En kort stund därefter sitter jag i bilen på väg till jobbet. Jag noterar att alla trafikljus är släckta men tänker inte mer på det.
Väl framme går det upp för mig att "strömmen har gått". Det är från och med nu den vackra morgonen ändrar skepnad
till att bli en av mina absolut värsta dagar. Elavbrottet visar sig sedan vara ett av det största i Stockholm
på mycket lång tid.

Eftersom vi reser till Riga imorgon är detta dagen då alla beställningar gjorda hos Cosas fram till dags dato klockan 09.00 bara. måste. ut.
67 paket. Nu till jul är det ju extra viktigt att kunna leverera i tid.

Medan jag väntar på att strömmen ska komma tillbaka går det upp för mig hur sårbart vårt samhälle är. Det är knappt något som fungerar utan el.
Man kan inte lyssna på radio för att få information, jag kunde inte ens lyssna på radio i mobilen, eftersom batteriet var så svagt
- och jag kunde ju inte ladda dem. Man kan definitivt inte jobba, inte ens sätta på en kopp kaffe. Tur nog är våra lokaler ljusa med stora fönster,
men i korridoren var det blecksvart. Och lika svart började mitt sinne bli.

Halv tolv kom strömmen tillbaka! Då hade jag en dryg timme på mig att skriva ut ordrar, fakturor och fraktsedlar till paketen
(de flesta paketen hade jag gudskelov packat redan dagen innan).
När strömmen kom tillbaka visar det sig att även vår server fått sig en törn och vägrar starta om. Ytterligare en dryg halvtimmes "pyssel".
Sedan kommer dödsstöten. Skrivaren har lagt ner. Det går alltså inte att skriva ut ett enda litet futtit papper.
Det är då man förvandlas till en apa och börjar skrika till datorn; -Jamen är du dum i huvet?? Skrivaren står ju här!!!
Lyckas senarelägga hämtningen från Schenker till klockan två.

Halv två lyckas vi efter en jäkla massa habrovinklar och nödlösningar som vi inte ens ska prata om, få ut fraktsedlarna - men resten,
- Nä! Skrivaren är död! Eller rättare sagt porten som skrivaren ska ha i datorn, som finns för jag ser den, finns ändå inte. skulle man kunna säja.
Det är med ett tvivelaktigt nöje jag kommer tillbaka på måndag med vetskapen att skrivar(helvetet) fortfarande sitter där och hånler mot mig.
Men då kommer jag att ha med mig MR Superman, eller rättare sagt vår nätverkstekniker, som guidat mig per telefon under hela dagen.
Det skulle inte förvåna mig om MrHP blir så rädd av bara åsynen av honom på måndag att han uppstår från det döda.

Men nu kära vänner ska jag lägga detta till handlingarna, för imorgon styr kosan österut närmare bestämt till Riga och det ska bli så oerhört skönt!
Jag kommer att ha en helt underbar helg (det känner jag på mig) och detsamma önskar jag er!

Ta chansen och vinn en ljuslykta!

Ni har väl inte missat adventskalendern hos En mammas dag? Jättefina priser lottas ut varje dag och idag (9/12) har du chansen
att vinna en fin ljuslykta från Cosas egen kollektion i design av Karin Eriksson.

En mammas dag är för övrigt en av mina absoluta favoriter på bloggfronten. Deras samarbete är något av ett genidrag! -Go girls!

En mammas dag

Collage från den eminenta bloggen "En mammas dag" Helena och WeronicaI support my Cosas