Tut tut! - Här kommer en miljöbil från Cosas!

Idag har vi varit och hämtat vår sprillans nya Cosasbil! En miljöbil så klart! För oss föll valet på en VW Caddy ECOFUEL som går på Biogas.
Att välja en miljöbil var en självklarhet för oss och det känns riktigt bra i magen att veta att man drar sitt strå till stacken för att minska koloxidutsläppen. Dessutom får man (i Stockholm) fri parkering och slipper trängselavgiften när man kör miljöbil.

Det är inte utan att tuppkammen reser sig lite när man ser den. Jag är partiskt , jag vet - men visst är den en liten karamell?

caddycosas

Foto: Anneli Levin

Godis ÄR gott!

Calle med familj har varit här i helgen och som alltid i goda vänners lag går tiden alltför fort.
Den årliga bouleturneringen blev ett grymt nederlag för hemmalaget som förlorade med 1-2.

Men för Calles del var det storvinst när han fick två klubbor. Och hur ska man kunna välja vilken av dem man vill ha först?
De är ju lika goda, för godis ÄR gott!

Tack Stefan, Elenor och Calle!


callegodis
Foto: Anneli Levin
Känner ni igen Calle? Kolla
här!


Sommarslöjd

Sommarslöjd kallar Nordiska Museet sina utställningarna där dem de senaste 14 somrarna visat prov på slöjd i alla dess former. I år fokuserar man på spets. Det var länge sedan spets var så inne som nu, och det är roligt. Spetsar är oerhört vackra och det finns en lång tradition kring att knyppla spetsar.

Vadstena är och har varit Sveriges spetscentrum och där finns Sveriges sista (och enda) spetsaffär.
Elsa Petterssons Spetsaffär (eftr). Bilden visar ett mönsterkort för spets.

spets
Foto: Mats Landin för Nordiska Museet

För mig är annars sommarslöjd Maja Littmarcks underbara armband. De sameinspirerade traditionellt tennbroderade armbanden. Visst har man sett de här armbanden tidigare i naturfärgat och svart skinn, inte bara en gång utan nästan till leda, men så kommer hon på den geniala idén att använda sig av färgat skinn.


littmarck
Foto: Anneli Levin för Cosas

Helt plötsligt har hon flyttat fram traditionen att brodera i tenn till nutitd. - Så snyggt! Maja har inte några band till Lappland inte heller någon formell utbildning. Hon är självlärd- autodidakt! En egenskap som är få förunnat!

Jag ringde Maja samma dag jag första gången fick syn på hennes fina armband - och nu finns de att köpa på Cosas.

Livskraft!

- Jag bor här!
Så verkar hon säja till mig, maskrosen som jag rensade bort för någon vecka sedan och som jag slängde i en hink.
Det har regnat en del på sistone och det har räddat livhanken på henne, så nu bor hon i hinken och får nog göra det tills hon själv bestämmer sig för att dö.... Jag har i alla fall inte hjärta att ta livet av henne. - Snacka om livskraft!

livskraft

Foto: Anneli Levin

I support my Cosas