TurQuoise på Cosas!

Nu finns en del av Turquoise sortiment att köpa på Cosas! Jag är själv en stor beundrare av de vackra saker Elina själv designar och som  tillverkas i Indien där hon bott tidigare. Och att jag gillar färgen är väl rätt uppenbart! Se bara så snygga våra loggor är ihop! Det är lite lustigt hur ens vägar möts. Jag träffade Elina för ett par år sedan på Street, hon hade sitt stånd bredvid mitt. Jag sålde madonnor och hon sålde turkost:)

Sedan dess har jag följt hennes utveckling och hett önskat att få sälja hennes saker - och nu gör jag det!

När vi möttes för diskutera vårt samarbete visade hon bland annat vackra tallrikar som hon beställt från en svensk keramiker. Jag hade själv bokat in ett möte med en keramiker lite senare samma dag och när jag kommer dit (det är ett kollektiv med flera keramiker som delar lokal) är det första jag ser Elinas tallrikar! Våra vägar hade mötts igen utan att vi visste om det!
Idag har jag varit hos "min" keramiker och hämtat ut de saker som kommer att finnas på Cosas lite senare i sommar. Men det är en senare historia.

Kika in på Cosas och njut av de vackra sakerna från Elinas TurQuoise!

CosasTurQuoise
Foto: TurQuoise

Grindar som förför!

Midsommarhelgen tillbringades med släkt i stuga och vid en promenad i grannskapet dök den här grinden upp.
Blir man inte lycklig i hela kroppen när man ser den? Av något så trivialt som armeringsjärn har man skapat en underbar grind. Tänk vad många kreativa människor det finns därute!

stugan


Foto: Anneli Levin

Glad midsommar!

Jag önskar en "riktig midsommarfest" en med dans kring majstång, folkdräkt, sill och nubbe. Sju sorters blommor under kudden. Precis som man tänker sig en riktig svensk midsommar.

Hur vill du ha din?

Glad Midsommar!
midsommar

Foto: Anneli Levin för Cosas   

Fredagsmys!

Fredag! - Och vilken fredag sedan! Ikväll kommer AnnaKarin hit. Vi ska äta gott, dricka vin och rulla oss i gräset. Men framför allt ska vi mysa på vår nya uteplats! Jag hoppas ni ska göra något riktigt mysigt i helgen också!
Trevlig helg på er alla!

uteplats

Foto: Anneli Levin

(kuriosa, i onsdags träffade jag en långväga bloggvän, Imelda från Singapore. Hon bestämde sig att resa hit på semester efter att ha följt Flitiga Myran! Hur kul är inte det? :)

Äntligen - får jag klippa gräsmattan!

Det har nu gått två veckor sedan vi rullade ut vår gräsmatta och det är hög tid att klippa den för första gången.
Sedan
sist är också hela häcken planterad och ett äppelträd. Mr Handyman har byggt ett trädäck,
där våra frukostar numera intas. Därmed är grunden för den här delen av i trädgården klar, golv och väggar.
- Nu börjar det roliga, att få pynta den. - Måla med penslar som kallas pion, vallmo, ros och akleja.
Och äntligen ska jag få klippa gräset!

gardenredy

garden
Foto: Anneli Levin

Det  är också hög tid att berätta vad som var cliffhangern.
Det var vårt vägbygge, vår uppfart har en brant stigning och vi har satt en mur mot vår granne för att vägen inte ska rasa ner i deras trädgård.
Det enda som återstår nu är ett rödmålat spjälstaket. - Det blir ett litet semesterprojekt!

Så mycket lust, så lite tid!

Det blir glesare och glesare mellan inläggen här. Mindre och mindre tid till att besöka andras bloggar - men lusten finns! Och på tal om lust, har ni sett vilken lustfylld bild Ulla har skapat här. Ulla kommer från USA men har danska rötter, hon är en konstnär uti fingerspetsarna och hon arbetar bland annat  med att klippa i papper.
- Besök
Ulla! När ni har tid, för när man väl är där stannar man länge!

Det är fredag och som vanligt hälsar jag er alla: Trevlig helg!

ulla

Foto: Ulla

Uppsala för en kväll

Igår gjorde vi en blixtvisit i Uppsala. En bekant till oss sjunger i Orphei Drängar och vi var bjudna på serenadkonsert i Universitetsaulan.
OD features Nisse Landgren och Johan Norberg. - Riktigt bra! Nisses trombon och spröda röst, Johans gitarr och OD-kören i Beatles Eleanor Rigby kommer jag sällan att glömma.

Kvällen var varm, aulan likaså, och värmen färgade den röda Domkyrkan som nästan såg ut att brinna i kvällsolen. En riktigt vacker sommarkväll.

uppsala

Foto: Anneli Levin

Que bella Bellis!

Det har varit en lång arbetsvecka och jag ser verkligen fram emot helgen! Gräsmattan ligger på plats och det regnar lite fint som på beställning! Idag ska jag träffa två nya leverantörer till Cosas, det ska bli spännande. Och apropå Cosas, missa inte Cosas Sommarrea som börjar idag.

Jag önskar er alla en alldeles särskilt fin helg med vila, god mat och vackert väder (om ni inte lägger gräsmatta förstås, för då vill jag att det ska regna på er:)

belliskollen

Foto: Anneli Levin

Bellis är en riktig favorit, den är så liten och anspråkslös men ändå kraftfull. Förra årets krukbellisar planterade jag ut i en rabatt och där blommar de för fullt nu.

I support my Cosas