Valfrihetens Sverige

Förra sommaren när jag reste runt i sommarfagra Sverige upptäckte jag att många städer vid första anblicken ser rätt trista ut. Det gamla torget är ersatt av ett "centrum" med Ica, Konsum och KappAhl, den obligatoriska pizzerian, samhällsservice och kyrkor. Var har valfriheten tagit vägen? Den som vi värnar så starkt.

Hur kan det komma sig att alla städer blivit stöpta i samma mall? Att samma affärer dyker upp Haparanda och i Ystad? Är svensk valfrihet numera valet mellan arbetsförmedlingen eller socialkontoret? Eller mellan Pingstkyrkan och Svenska Kyrkan?

Jag skulle vilja se ett Sverige med större variation och mångfald. Hur ser det ut i din stad? Är den stöpt i samma mall eller har den fått en egen och unik form?

ödeshög2

Foto: Anneli Levin

En kalasdag!

Solen skiner och det är en riktig kalasdag! Cosas fyller ett år och har kalas hela veckan!
Massa kalaspriser på utvalda produkter, så missa inte tillfället att göra riktigt fina julklappsfynd!

Jag vill passa på och tacka er alla som bloggat om Cosas, handlat på Cosas och som skriver så snälla mejl till oss.
Ett stort tack! Det är den bästa födelsedagspresent man kan önska sig!

(Apropå födelsedagspresenter, så ger Cosas bort födelsedagspresenter på lördag.)


rimfrost

Foto: Anneli Levin

En helg i Riga

Jaaaa!!!! Vi ska åka på semester! Well, i alla fall på en långweekend. Vi var lediga sammanlagt fem dagar i somras så vi behöver verkligen komma iväg och får vara lediga. Eftersom vi endast kan vara borta i 4 dagar får själva restiden inte bli för lång och vi har funderat fram och tillbaka på tänkbara resmål.
Återbesöka London för vilken gång i ordningen....njaee så himla mycket man vill hinna med att se och göra så man bara blir stressad. Paris likaså. Köpenhamn börjar kännas som skåpmat (ursäkta). Olso, som jag aldrig besökt känns inte så lockande.

Men så började vi tänka på Riga, nära endast 50 minuters flygtid. Ett relativt oexploaterat turistmål - och sånt gillar vi, samt att det är prisvärt.

Har du varit i Riga? Snälla ge oss tips på sevärdheter, restauranger, shopping och annat intressant.

riga
Fotot hittade jag
r.

Trevlig helg!

Önskar du var här...

Vissa människor slutar man aldrig sakna, min farmor till exempel. Fastän hon dog redan då jag var 11 år kan jag fortfarande känna doften av henne ibland. Jag saknar henne oerhört och önskar ofta att hon fanns här hos mig.

I helgen tänder jag ett ljus och minns min barndom i hennes ständigt bulldoftande kök och hur spännande det var att hjälpa henne med köksbestyren och framför allt hur mycket jag kände att hon älskade mig. Den kärleken bär jag inom mig fortfarande.

Alla helgon

Foto: Anneli LevinI support my Cosas