Tillfälligt uppehåll, monterbygge pågår!

Nu börjar det dra ihop sig till mässpremiär för Cosas.  Imorgon måndag börjar vi bygga vår monter på hem2007 på Stockholmsmässan.
Hela helgen har ägnats åt förberedelser som att måla inredning till montern, måla Frälsisbänkar, fixa armatur,  gå igenom sortimentet,
gjuta madonnor, lära sig att hantera en kortterminal (bara tanken på att göra en betalningsretur håller mig vaken om nätterna) och en massa annat.

Vi ses när montern är klar!

image818

Foto: Flickr

Syslöjd, ett dammigt arv?

Jag har en känsla hantverkstrenden till trots, att många idag inte kan sy för hand, brodera, sticka eller virka. Någon som alla kvinnor kunde med bravur för bara ett par generationer sedan. Själv har jag varit rätt duktig, jag sydde mycket när jag var yngre, jag kunda stoppa strumpor och virka efter beskrivning, men idag är kunskapen lite dammig. Hur är det med era sykunskaper?

Jag har ärvt flera fingerborgar av min farmor som var duktig på att sy, även den vackra trådhållaren kommer från henne. Detta är ting som jag värderar högt. Idag syr jag sällan, har inte tid. Men när en knapp måste sys eller en söm måste lagas då tar jag med glädje fram farmors gamla sygrejer.


fingerborg

Foto: Anneli Levin

By the way:
Sköna Hem nr 11 skriver om fenomenet inredningsbloggar, där kan ni läsa en liten miniintervju med mig.

Vildhästar och (då)tid

Fredag, en vecka har redan gått! Hur snabbt kan tiden gå egentligen? Är det någon mer än jag som känner att man inte hinner med?
Maken är bortrest - igen...och knappt hinner han komma hem förrän han åter reser iväg - till Spanien, sist jag var där var 2004.
Så hyrde vi bil och reste runt i Andalusien. Det var första gången jag var där sedan jag och min min familj flyttade hem därifrån 1969.
Jag bodde, gick i skola och växte upp där - mycket av min barndoms minnen hör Spanien till. Att åter se sin barndom efter alla dessa år var både spännande och smärtsamt. Då när jag var barn var "min by" just en by - en fiskeby. Nu en stor finlandsfärja fast på land. Bara spelhallar, diskotek och riktigt dåliga restauranger. Nästan inga spanjorer, desto fler engelsmän, tyskar - och svenskar.

Det är lätt att bli nostalgisk över dåtiden, tycka att "det var bättre förr" och att tiden flytt, men ett faktum kvartstår. När vi kör där i bergen i Sierra Nevada dyker det helt plötsligt upp ett vildhäststo med sitt föl. Och i detta ögonblick känner jag att tiden kanske ändå inte helt skenat iväg.

Trevlig helg på er allesammans!

wildhorses

Foto: Anneli Levin


Trevlig helg på er allesammans!

Så länge solen går upp...

Jo, jag har vaknat! (se tidigare inlägg). Men jag känner tydligt att dagarna blir kortare och att tiden inte riktigt räcker till.
Idag fick Cosas en ny sändning med "brädor" från Ylva Skarp och jag blev nästan tårögd när jag såg den här brädan,
med en textrad från Ted Gärdestads sista skiva (text Kenneth Gärdestad). Den texten är underbart vacker och det är Ylvas brädor också.

Ylva är hetare än nånsin, Tidningen Lantliv har hälsat på hemma i hennes fantastiska hem vid Siljan och
Hem & Antik skriver också om henne i sitt senaste nummer. Här kan du också kika lite.


solen2

Foto: Annelli Levin för Cosas

"Stenarna" i porslin  med fjärilar ingår i Cosas kollektion av keramik och porslin som Karin Eriksson formgivit och kommer att börja säljas på HEM2007 , Sveriges största inrednings- och designmässa som går av stapeln i början av oktober på Stockholmsmässan och där Cosas ställer ut.

Det vankas regn!

Lagom till helgen ska det visst bli busväder, i alla fall här i Stockholm. Fast ibland är det skönt med helger då man inte har något val än att ta det lite piano eftersom vädret inte tillåter staketmåleri, gräsklippning, räfsning, trappgjutning, fönstermålning och allt annan som står på den lista som vi aldrig verkar hinna bocka av.

Maken är bortrest, det ska regna i morgon och jag....Jag ska sova tills f*n avlöser mig!

En synnerligen trevlig helg önskar jag er alla! (Oavsett om det är sol eller regnar)

regn
Foto: Anneli Levin

Droog Design

Ikväll hyllade SVTs Bästa Formen Holländska Droog Design. Med all rätt, för med Droog startade också en hel rörelse av formgivning som testar form kontra teknik. Visst går det ibland lite för långt i mitt tycke, men det intressanta är hur man experimenterar med nya material i traditionell form och ny form med traditionella material.

Marcel Wanders "The Knotted Chair" tycker jag är ett lysande exempel på ett föremål där materialet, repen och tekniken att knyta dem har används till att göra en möbel, en stol. Väldigt skön att sitta i också, kan jag meddela.

I den permanenta köksutställningen på Droog finns det fantastiska diskstället som är inbyggt i köksbänken och som garanterat är förebilden till Dishdoctor, en storsäljande succé.

Så enkelt, varför har jag inte tänkt på det själv? Att belysa ett plagg och låta det bli en lampa. Har man snygga kläder så - why not?

droog
Foto: Anneli Levin på Droog Design i Amsterdam sept 06

Men det är inte bara Droog, Holländarna själva är ett folk som bär med sig en gränsöverstigande nyfikenhet.
Där tar man själv initiativ till att göra egna saker. Där spelar det inte någon roll om det ligger en flashig advokatfirma vägg i vägg med en lortig mekanisk verkstad som tillverkar underliga ljuskronor som ser ut som raketer. Man kan leva sida vid sida utan att någon störs.

Till skillnad mot här hemma i Sverige där initiativet tas av trendkänsliga fastighetsbolag där "fel" hyresgäst skulle kunna stjälpa en hel vision om ett "Designnav" i en stadsdel och om man inte tillhör rätt "kluster" får man inte vara med och leka. I Sverige stavas design kala kontor med vita väggar, dålig aukustik och där man jobbar med DISAJN punkt. ?

Det här inlägget handlar nog mest om att jag är rätt avundsjuk på att min man åker åkt till Amsterdam imorgon, och i år kan jag inte följa med. Jag kommer inte att få strosa runt i den vänligt pulserande staden där det ständigt händer intressanta saker. Kommer inte att få ta en kopp fika på mitt älskade Café Luxemburg (där jag varit så många gånger att personalen känner igen mig) kommer inte att få se.......buhuhu


Tidigare inlägg om Amsterdam hittar du här.
Svart/vit

Tisdagstema: Svart/vit.

Maken reser till Amsterdam på torsdag, jag kan inte följa med, men letar fram alla bra-att-ha-papper från alla tidigare resor. Papper och kartor ligger utspridda på golvet. I lådan som då blir ledig flyttar raskt vår svart/vita katt Olle in.


56157-807


Foto: Anneli Levin

I support my Cosas