Kulturnatt Stockholm

Igår kväll gick jag och lade mig riktigt tidigt för att orka med en lång lördagsnatt (men vad f-n hjälpte det, vaknade strax efter sex i morse). Hur som helst äntligen får Stockholm idag en egen kulturnatt,
Kulturnatt Stockholm. Runt om i staden kommer museer, teatrar, gallerier, biografer och Kulturhuset att hålla sina dörrar öppna och många med specialevents. För ynka 150 kr får du tillträde till över 150 events samt åka buss och båt gratis!

Här några av mina favoriter:

Tessinska Palatset

I Gamla stan på Slottsbacken 4 ligger Tessinska palatset som byggdes i slutet på 1600-talet av slottsarkitekten Nicodemus Tessin d.y. Ett mycket vackert hus med en barockträdgård. Tessinska palatset är i dag residens för landshövdingen i Stockholms län. Normalt är palatset helt stängt för allmänheten, så det känns jättekul att få möjlighet att se det. Palatset har öppet mellan kl. 18.00 och 22.00.
Under kvällen erbjuds också visningar av paradvåningen.


Foto: Marianne R Berlin

Stigbergets Borgarrum

Ett litet och ganska okänt museum skapat av Anna Lindhagen, kanske mest känd som en sann ivrare av koloniodling och  som också såg till att Stockholm fick kolonilotter. Stigbergets Borgarrum ligger på på Fjällgatan 34 på Söders höder och är en bevarad miljö från 1800-talets mitt. 

Museet  består av 6 rum och kök, en våning som visar hur en borgarfamilj bodde under mitten av 1800-talet, den är möblerad av Anna Lindhagen, delvis med saker från hennes  eget hem.

Under kulturnatten kan du i lugn och ro njuta en kopp kaffe eller te till självkostnadspris, Stockholms absolut vackraste utsikt samt gratis guidning. Läs mer om kvällens program här.


Foto: Pauline Scwerin

Utställning och Workshop med Bea Szenfelds hos Designgalleriet

Bea Szenfeld svensk modeskapare ställer ut nya couturekreationer i papper (jag har länge hävdat att papper
är en trend på frammarsch) men inte nog med det, du som besökare ges också
möjlighet att med Bea Szenfeld som inspiratör och handledare skapa egna pins och broscher i papper. Designgalleriet utlovar en kreativ och rolig kväll. Ett event i samarbete med Myrorna.

I support my Cosas